Sázavská pekárna používá už rok turniket s dezinfekcí a kontrolou teploty

Sázavská pekárna používá už rok turniket s dezinfekcí a kontrolou teploty

Před rokem si Pekařství a cukrářství Sázava v Lanškrouně zakoupilo sestavu turniketu, termo-vizuální kamery a bezdotykového dávkovače dezinfekce od značky Sanela. Sofistikovaný a kompaktní přístroj slouží k tomu, aby zamezil vstupu do určité části budovy osobě, která má zvýšenou teplotu těla, nemá nasazenou ochranu obličeje a nevydezinfikovala si ruce. „Denně projde turniketem přibližně 220 lidí,“ říká Petr Kouba z Pekařství a cukrářství Sázava. 

Jak to vlastně funguje? Osoba, která chce vstoupit do takto zabezpečené oblasti, vloží ruce pod dávkovač dezinfekce a následně se podívá do kamery, která zkontroluje zakrytí nosu a úst a změří tělesnou teplotu. Pokud je vše v pořádku, a zároveň dávkovač spustil dávku dezinfekčního roztoku, tak je umožněn průchod turniketem.

Tato kontrola působí pozitivně jak na návštěvníky, tak na zaměstnance. „Již před zavedením povinného testování si naši zaměstnanci dávali větší pozor a hlavně si hned každý upraví roušku, nebo dnes už respirátor,“ dodává Petr Kouba.

Kompaktní přístroj si našel zákazníky také v zahraničí: „Zvýšený zájem je v posledních týdnech z Německa. Turniketová sestava působí nenásilnou kontrolou, kterou berou zaměstnanci po několika dnech automaticky a přirozeně,“ říká za dodavatele Pavel Rybka ze Sanely.