Potravinářský průmysl

Siemens v mnoha odvětvích posouvá výrobu směrem k Průmyslu 4.0. Jinak tomu není ani v oboru známém pod zkratkou F&B (Food & Beverage). Myslíte si, že toto odvětví nemůže jít až na úroveň využití principu digitálních dvojčat? O tom, že to lze a v jaké kondici se vůbec český potravinářský průmysl nachází, jsme hovořili s Martinem Kočím,  Key Account Managerem společnosti Siemens pro F&B.

Digitalizace průmyslové výroby se zdaleka netýká jen výroby v oblasti automotive. Výhody, které s sebou nese vyšší nasazování řešení v oblasti digitalizace, robotizace a automatizace, objevují i další tradiční obory tuzemského průmyslu. Konkrétní výhody a důvody, proč přemýšlet o využití konceptu Průmyslu 4.0 mapovaly tradiční zářijové konference, které se odehrály Olomouci.

Světové potravinářské společnosti se povedlo sloučením informačních a provozních technologií propojit procesy, lidi a technologie. Přineslo to zvýšení produktivity, méně papírování i úspory energií.  S transformací pomohla společnost Rockwell Automation svým konceptem Connected Enterprise.

V současnosti již není pochyb o tom, že tuzemský průmysl prochází technologickou transformací. Jejím pilířem je digitalizace, automatizace a robotizace. Právě tyto kroky pak naplňují vize představované Průmyslem 4.0. Traduje se, že zásadní změny probíhají výhradně v automobilovém průmyslu. S ohledem na mnoho logických faktorůjsou právě v tomto oboru proměny nejdynamičtější. Na změny však reagují i jiné segmenty českého i slovenského průmyslu.

Testování a monitorování nabízejí nejlepší možnost, jak indikovat zdraví filtračních prvků.

Strana 1 z 3