Potravinářský průmysl

Společnost Hollandia Karlovy Vary implementovala do svého výrobního závodu v Krásném údolí další robotické řešení. V současnosti tak spolu s logistickým centrem využívá celkem pět robotů. Jejich hlavní úlohou je kromě nahrazení rutinních činností i snaha o ulehčení fyzicky náročné práce zaměstnancům. Ti se tak po implementaci robotických řešení mohou věnovat jiným činnostem.

Efekt průmyslových klastrů povede k vybudování „inteligentního“ údolí

Výroba čokolády má svá pevně daná pravidla a jejich sebemenší porušení může skončit znehodnocením celé šarže. Každý technologický krok i stupeň Celsia zde hrají roli. Přerušení výroby nepřichází v úvahu. Ve společnosti Nestlé v Olomouci proto při modernizaci rozřazovacího dopravníku, který optimalizuje tok čokoládových výrobků k balicím linkám, záleželo na každém detailu. Kompletní zakázku dodala společnost Siemens.

Po prázdninové přestávce se opět naplno rozběhnul kolotoč odborných akcí vydavatelství TRADEMEDIA INTERNATIONAL a předposlední zářiový týden rezonovala v přednáškovém sále hotelu Avanti v Brně po dva dny témata využití moderních digitalizačních a automatizačních technologií. Každý den se téměř stovka účastníků měla možnost seznámit s aktuálními trendy moderní výroby jak ve farmaceutickém, tak v potravinářském průmyslu.

Jaký je vliv moderních technologií na hospodaření a organizaci podniku, uvedl v rozhovoru pro Control Engineering Česko Ing. Milan Lisý, hlavní inženýr společnosti Nestlé pro centrální a jihovýchodní Evropu.

Strana 1 z 5