Potravinářský průmysl

Systém urychluje proces balení a tím uvolňuje pracovníky firmy z namáhavé práce.

Za účasti generálního ředitele Plzeňského Prazdroje Granta Liversage, manažera pivovaru Radegast Ivo Kaňáka, starosty Nošovic Jiřího Myšinského a dalších hostů byl dne 22. března 2019 položen základní kámen nové plechovkové linky. Investice za víc než 600 milionů korun zahrnuje i stavbu centrálního skladu o výměře 10 tisíc m2. Spuštění plechovkové linky se plánuje na únor 2020.

Sewio, výrobce real-time lokalizačního systému (RTLS) pro digitalizaci pohybu uvnitř hal, dnes oznámil, že národní podnik Budějovický Budvar úspěšně nahradil jeho stávající RFID lokační systém širokopásmým systémem Sewio a dosáhl tak snížení výdajů na jeho provoz, zvýšil jeho dostupnost a přinesl nová data a metriky pro zvyšování efektivity logistiky.

Siemens v mnoha odvětvích posouvá výrobu směrem k Průmyslu 4.0. Jinak tomu není ani v oboru známém pod zkratkou F&B (Food & Beverage). Myslíte si, že toto odvětví nemůže jít až na úroveň využití principu digitálních dvojčat? O tom, že to lze a v jaké kondici se vůbec český potravinářský průmysl nachází, jsme hovořili s Martinem Kočím,  Key Account Managerem společnosti Siemens pro F&B.

Digitalizace průmyslové výroby se zdaleka netýká jen výroby v oblasti automotive. Výhody, které s sebou nese vyšší nasazování řešení v oblasti digitalizace, robotizace a automatizace, objevují i další tradiční obory tuzemského průmyslu. Konkrétní výhody a důvody, proč přemýšlet o využití konceptu Průmyslu 4.0 mapovaly tradiční zářijové konference, které se odehrály Olomouci.

Strana 1 z 3